overzicht

Nieuw certificaat: Investigative Interviewing (PEACE model)

06.03.2020 - Blogs
De training Investigative Interviewing gaat uit van het PEACE model (Plan / Engage / Account / Close / Evaluate). Deze methode is tijdens de jaren 90 ontwikkeld door de Britse politie i.s.m. enkele universiteiten en wordt wereldwijd gebruikt als de standaard bij interviews.

De opzet van die methode is om zoveel mogelijk juiste informatie te verzamelen door de geïnterviewde toe te laten zijn eigen verhaal te vertellen. De taak van de interviewer bestaat uit faciliteren en het gesprek managen. Hierbij zijn een transparante en neutrale houding van primordiaal belang. De geïnterviewde ervaart in een eerlijke omgeving immers minder stress, wat een positief effect heeft op de volledigheid van zijn of haar getuigenis.

In de praktijk

Tijdens de opleiding werd ook dieper ingegaan op de werking van het geheugen en de mogelijkheden om hierop in te spelen tijdens het interview. De interviewtechnieken om diepe herinneringen boven te halen, werden ook uitgebreid ingeoefend. Sophie nam deel aan een casus en verschillende praktijksituaties om de verworven skills in de praktijk toe te passen. Ze kon zo meteen ervaren welke invloed goede vraagstelling heeft op de resultaten van een interview.

Investigative Interviewing bij SV Investigations

Na het behalen van dit getuigschrift kan Sophie de PEACE methode als extra techniek inzetten bij diverse onderzoeken. Zo kan dit bijvoorbeeld bij vermoedens van bedrijfsfraude of bij verdwijningen helpen om de volledige waarheid aan het licht te brengen.

Wenst u Investigative interviewing in te zetten bij een onderzoek in uw bedrijf? Aarzel niet om ons te contacteren.