Wat is overspel?

04-04-2017

Met de regelmaat van een klok verschijnen er in populaire Vlaamse kranten en tijdschriften artikels over overspel. In de krantenrubrieken "criminaliteit" en "gerecht" wordt overspel vaak opgevoerd als motief voor geweldpleging en moord, tijdschriften behandelen het onderwerp dan weer in rubrieken als "seks en relaties". En ook op televisie is ontrouw schering en inslag, en weten zowel soap- als realityseries door middel van echtbreuk dagelijks miljoenen kijkers geboeid aan het scherm te kluisteren.

 

Definitie en gevolgen bij echtscheiding.

 

Overspel of vreemdgaan is (letterlijk van het internet geplukt) het hebben van een (seksueel) contact of een (seksuele) relatie met een ander dan de vaste partner. Hoewel het wordt gezien als immoreel gedrag is overspel op zich géén reden meer tot echtscheiding, doch mag dit niet verkeerd worden verstaan. Overspel kan nog steeds worden vastgesteld en kan als bewijs gelden van de duurzame ontwrichting van het huwelijk. In zo'n geval kan de echtscheiding op zeer korte termijn worden bekomen.

 

Financiële gevolgen.

 

Betrapping op overspel kan ook verstrekkende gevolgen hebben op onderhoudsgelden. Samengevat komt het hier op neer: de economische zwakkere partner kan geen (of minder) aanspraak maken op grote sommen onderhoudsgeld als hij/zij (door de economische sterkere partner) wordt betrapt op overspel. De economische zwakkere partner kan bij omstandigheden onderhoudsgeld eisen als hij/zij de economische sterkere partner laat betrappen op overspel. De termijn waarop maandelijks onderhoudsgeld kan worden geëist beloopt meestal de termijn van de duurtijd van het huwelijk, wat op zich al belangrijke financiële implicaties heeft.

 

Prijskaartje van vaststelling overspel.

 

Vaststelling van overspel hoeft niet altijd enorm duur te zijn. Uit ervaring weten wij dat de prijs van onze prestaties leiden tot de vaststelling vaak maar een fractie zijn van de geëiste of te betalen alimentaties. De door ons verzamelde bewijzen zijn toegankelijk voor de rechtbank en de stukken kunnen worden opgesteld in samenspraak met Uw raadsman. Op onze website kan u steeds terecht voor bijkomende informatie of een vrijblijvende afspraak met één van onze medewerkers.

Terug
Deze website wilt gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden. Aanvaarden Meer informatie

SV Investigations


Head Office:
Ninoofsesteenweg 107
1755 Gooik
Belgium

Branch Offices:
Diegem (Brussels Airport)
Waterloo
Wavre

GSM:  +32 478 240 030
  +32 475 205 994
E-mail: