De Redactie artikel

12-02-2015
Bedrijven laten hun personeel vaker bespioneren door privédetectives dan we denken. Bij vermoedens van fraude, diefstal of ziekteverzuim wordt een werknemer al eens gevolgd op de werkvloer of erbuiten. Volgens privédetective Sophie Vanslambrouck wordt haar job te vaak in een slecht daglicht geplaatst, terwijl bedrijven ze soms broodnodig hebben. Vandaag is het de internationale Dag van de Privacy. Wat uw baas wel of niet mag doen, is daarbij een van de thema's.

Op een werf laadt een bouwvakker een camionette vol met ijzer en rijdt ermee naar een schroothandelaar. Wat hij niet weet, is dat Sophie hem al een paar dagen op afstand aan het volgen is.

Sophie heeft niet toevallig zelf een hoop oud ijzer in haar kofferbak liggen, en loopt heel gewoontjes dezelfde schroothandel binnen om ook haar materiaal van de hand te doen. Net op tijd om vast te stellen dat de bouwvakker aan de kassa 800 euro voor eigen rekening ontvangt. Met een kleine camera filmt ze alles, en maakt ze op kantoor een verslag op. Opdracht volbracht.

Wat er daarna gebeurt, weet ze niet. Eenmaal ze iemand op onrechtmatigheden heeft kunnen betrappen (of niet), zit haar werk erop. "Als de persoon in kwestie naar de rechtbank stapt, kan het bedrijf mijn beelden gebruiken om het bewijsmateriaal te versterken", zegt Sophie.

"Beelden of een rapport van een privédetective kunnen bijgestaan worden door een pv van een gerechtsdeurwaarder. Samen kan dat als doorslaggevend bewijsmateriaal gelden voor de rechter."

> Lees het volledige artikel op deredactie.be
Terug
Deze website wilt gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden. Aanvaarden Meer informatie

SV Investigations


Head Office:
Ninoofsesteenweg 107
1755 Gooik
Belgium

Branch Offices:
Diegem (Brussels Airport)
Waterloo
Wavre

GSM:  +32 478 240 030
  +32 475 205 994
E-mail: